Om programåtkomst till webbkameran och mikrofonen

Expandera alla | Dölj alla

Inkräktare kan försöka spionera på dig med din webbkamera eller avlyssna dig genom att få tillgång till din mikrofon. Kaspersky-programmet skyddar din webbkamera och mikrofon från obehörig åtkomst om komponenten kontroll för webbkamera och mikrofon är aktiverad. I komponentinställningar kan du blockera all programåtkomst till webbkamera och mikrofon eller begära att bli meddelad när ett program försöker få åtkomst till din webbkamera eller mikrofon.

Om komponenten är aktiverad, men åtkomsten till din webbkamera och mikrofon inte är helt blockerad, beviljas eller nekas åtkomst baserat på tillförlitlighetsgruppen som det relevanta programmet ingår i. Åtkomsten är blockerad för program i grupperna med hög begränsning eller icke tillförlitlig.

I fönstret Inställningar för Intrångsskydd går det att tillåta åtkomst till webbkameran eller mikrofonen för program som finns i grupperna Hög begränsning eller Icke tillförlitlig. Om ett program från gruppen Lågt begränsning försöker få åtkomst till webbkameran eller mikrofonen, blockerar Kaspersky-programmet åtkomsten och meddelar dig om du har konfigurerat aviseringar i komponentinställningarna.

I rullgardinsmenyn för meddelandet kan du blockera programåtkomst till webbkamera eller mikrofon, eller gå till åtkomstinställningar. Meddelandet visas inte om vissa program redan körs i helskärmsläge på datorn.

I rullgardinsmenyn för meddelandet om att videodata tas emot av programmet kan du dessutom välja att dölja meddelanden eller gå vidare med att konfigurera inställningarna för meddelandevisning.

Hur Kaspersky hanterar webbkameran

Hur Kaspersky hanterar mikrofonen